Aangepaste gehoorbeschermers (oordoppen op maat) die comfortabel en effectief zijn

Comfortabel, maakt communicatie mogelijk, makkelijk te gebruiken, hygiënisch en economisch - al deze eigenschappen maken de Cotral gegoten oordoppen het meest aangewezen door werknemers en bedrijven.

Een comfortabel voorgevormd oordopje

3D-scan van de oorafdrukken

Gehoorbeschermers vervaardigd met behulp van 3D-technologie zijn de exacte replica's van impressies, genomen door uw veiligheidstechnicus.

Ze passen perfect in de oren van uw medewerkers. Ze worden elke dag, ongeacht de werkelijke tijd doorgebracht in lawaai, gedragen: 2 uren, 8 uren, enz.

Gehoorbescherming zonder isolatie

Het model van bescherming is gedefinieerd voor elke werknemer

De SAPAN®-methode, houdt volgens de aanbevelingen van EN 458, rekening met het geluidsniveau, de perceptie en de specifieke kenmerken van elke werknemer.

De beste gehoorbescherming

Met Qeos, IT1 & Clear uw werknemers zijn volledig beschermd tijdens hun beroepsactiviteit

Wilt u verbinding ?

IT1

Geconnecteerde gehoorbescherming op maat IT1

  • Verbonden PBM
  • Bescherming op maat
  • Gebruiksgemak

Moeten gebruikers kunnen communiceren?

Qeos Green

Oordoppen op maat Qeos Green

Zeer lawaaiige
omgeving?

Qeos Orange

Oordoppen op maat Qeos Orange

Moeten gebruikers zich kunnen concentreren?

Clear

Aangepaste ruisfilter Clear

De Effi - 6 garantie is een belofte!

Effi-6 garantie

Voor 6 jaar krijgt u een nieuw vervaardigd gegoten oordopje in het geval van:

  • Defecten in materiaal
  • Comfortgebreken
  • Dempingsdefect als de demping door gemeten door CAPA© niet compatibel is

Is uw geluidsmilieu zeer luidruchtig?

Geluidsonderdrukkende, op maat gemaakte oordopjes zijn eenvoudig te gebruiken

Pack Primo Excellium - Voor onderhoud van gehoorbescherming

Onderhoud

De water- en stofdichte, op maat gemaakte Qeos-gehoorbeschermingsfilters behouden al hun akoestische eigenschappen, zelfs in de vuilste omgevingen. Ze raken niet verstopt. Voor het behoud van comfort en hygiëne is het noodzakelijk om de buitenkant van uw oordopjes te reinigen. Hiertoe bieden de doekjes snel dagelijks onderhoud.

Accessoires

Met of zonder handgreep en met of zonder draad: uw medewerkers kunnen hun geluidsonderdrukkende oordopjes afstemmen op hun gebruikspatronen en hun werkplek. Voor werk in de bouw en metallurgie gelden specifieke vereisten: een clip helpt om kwijtraken te voorkomen en een handgreep maakt ze eenvoudiger vast te pakken.

Voor de voedselindustrie zijn een elektromagnetische detectiechip (ingebouwd in het oordopje) en een volledig detecteerbare draad verkrijgbaar.

Voor het werken in open kantoren of nabij werkplaatsen kan een flexibele kabel worden gebruikt (in combinatie met Clear-gehoorbescherming, die discreet is en niet in de gehoorgang steekt) om te bellen terwijl de gehoorbescherming in het oor zit.

Eenvoudig beheer van uw gegoten insteekstukken

U krijgt een beveiligde persoonlijke ruimte op www.mycotral.com voor het opvolgen van bestellingen, het beheren van al uw apparatuur en het bijhouden van de uitvoering van gehoorbeschermers door uw medewerkers na de eerste maand van gebruik.

De afdrukken op het terrein, afhankelijk van uw beperkte tijd, zijn elektronisch opgeslagen in Cotral Lab : Bespaar ruimte en kortere tijd voor herwerking!

Screenshot van het Cotral-klantenportaal voor gehoorbeschermingsbeheer

Uw vragen over gehoorbeschermers

Gehoorapparaten zijn toestellen die de klank versterken. Ze worden gebruikt door personen die reeds aan gehoorverlies leiden. Gehoorbeschermers, zoals de oordoppen van Cotral, hebben het doel gehoorverlies te voorkomen.

De Qeos-oordoppen voldoen aan een van de belangrijkste vereisten van de voedingssector: ze kunnen optioneel worden voorzien van een detecteerbare kogel. Deze kan worden gecombineerd met een detecteerbaar snoer. Bovendien zijn de Qeos-gehoorbeschermers blauw, voor optimale zichtbaarheid.

Uw preventietechnicus kiest de filter en het model van de gehoorbeschermer met behulp van de SAPAN-methode. Deze app zal de eindgebruiker enkele vragen stellen en vervolgens een lijst van gepaste gehoorbeschermers voorstellen. Op die manier ontvangt elke werknemer gehoorbeschermers die aangepast zijn aan zijn blootstellingsniveau, de benodigde geluidswaarneming of zijn eventuele lawaaidoofheid. De werknemer wordt voldoende beschermd tegen lawaai, zonder risico op overmatige bescherming.

SNR is de afkorting van Single Number Rating. Het is een algemeen richtgetal voor geluidsreductie, m. a. w. het gewogen gemiddelde van de geluidsreductie in alle gemeten frequenties (63, 125, 250, 500, 1000, 2000, 4000 en 8000 Hz).

De garantie van de Cotral-gehoorbeschermers is 6 jaar geldig. We raden aan om na deze periode een nieuwe afdruk te laten nemen of om de effectieve doeltreffendheid van de gehoorbeschermers te controleren met behulp van een CAPA-test.

De garantie Effi-6 is uniek op de markt van gehoorbeschermers. Deze garantie dekt het product niet alleen in geval van schade, maar dekt ook het comfort en de geluidsreductie. Uw gehoorbeschermer is conform, of wordt terugbetaald.

Er bestaan twee soorten filters, die het geluid niet op dezelfde manier dempen:

  • Filters met uniforme geluidsdemping reduceren de klank zonder de klank te vervormen. Ze werken als de volumeknop van uw MP3-speler of stereo-installatie. Ze bieden dezelfde geluidskwaliteit, alleen met lager volume. We raden gehoorbeschermers met deze filters aan voor technici die hun machines op het gehoor aanpassen, personen die veel moeten communiceren in een luidruchtige omgeving, supervisors, of werknemers in de muzieksector.
  • HFA-filters (High Frequency Attenuation) reduceren het geluid vooral in de hogere frequenties. Deze filters worden vooral gewaardeerd in erg luidruchtige omgevingen: in de nijverheid, metallurgie, bouwsector etc.

Om ervoor te zorgen dat de gehoorbeschermers comfortabel zitten, raden we aan om elke dag met behulp van Cleanil-reinigingsdoekjes alle vuilresten zoals stof of oorsmeer te verwijderen. Een wekelijkse reinigingsbeurt met Cleanil-tabletten garandeert een goede werking van de geluidsfilter.

Als de grenswaarden van de individuele oordoppen bereikt zijn, dan kunt u de geluidsreductie verhogen door een dubbel bescherming te gebruiken. Deze bestaat uit oordoppen (standaard of op maat) in het oor en oorkappen bovenop.

Hoe de geluidsreductie van een dubbele bescherming berekenen?
De formule daarvoor is de volgende: 33 x log ((0,4 x geluidsreductie van oordop) + (0,1 x geluidsreductie van oorkappen)) (Onderzoek van A. Damongeot et al.)
Voorbeeld: een oordop met geluidsreductie van 32 db en oorkappen met geluidsreductie van 35 dB = geluidsreductie van 40 dB.

Een oordop met een hogere geluidsreductie is niet noodzakelijk doeltreffender. Het zou fout zijn een werknemer die aan een geluid van 85 dB(A) blootgesteld is, te voorzien van een persoonlijke oordop met geluidsreductie van 30 dB. Als de geluidsisolatie van de werknemer te hoog is, zal hij zijn gehoorbeschermers niet dragen. Hij zal de neiging hebben om de gehoorbeschermer af te zetten om de alarmsignalen te horen of om met zijn collega's te spreken. De EN458-norm raadt een maximaal geluidsniveau van 70 tot 75 dB(A) aan. Het doel is dus om het geluidsniveau te reduceren tot minder dan 75 dB(A).

De prijs hangt af van verschillende factoren. Het bedrag kan hoger lijken dan dat van wegwerp-oordoppen, maar als u het totale budget over 6 jaar vergelijkt, zult u zien dat de Cotral-oplossing voordeliger is.

De preventietechnici van Cotral Lab komt naar uw bedrijf om er afdrukken van de oren van uw werknemers te nemen. Tijdens dit bezoek wordt ook informatie gegeven over het risico van blootstelling aan lawaai en over het gebruik van de Cotral-oordoppen. De preventietechnicus zal vervolgens met behulp van de SAPAN-methode bepalen welke gehoorbescherming het beste geschikt is voor elke werknemer, afhankelijk van de werkplek en de specifieke werkomstandigheden. Alles is erop voorzien om de werking van uw bedrijf niet te hinderen.