Studies over persoonlijke gehoorbeschermers

Bij het implementeren van een gehoorbeschermingsoplossing tegen beroepsdoofheid rijzen er allerlei vragen: wat voor soort gehoorbescherming is het effectiefst? Wat is de beste prijs-kwaliteitverhouding? Brengen de gebruikers 100% van hun tijd door in een lawaaiige omgeving? Moeten ze kunnen communiceren?
Voordat u een beslissing neemt, is het essentieel om het verschil tussen elk type gehoorbeschermer weten (voor eenmalig gebruik, herbruikbaar, op maat gemaakt).

We helpen u graag bij het kiezen van de beste gehoorbescherming

In het begin was het probleem: de gehoorbescherming is niet doeltreffend

Laboratorium Cotral is ontstaan vanuit een simpele vaststelling: lawaaidoofheid op de werkplek stijgt, ondanks het aantal bestaande oplossingen. Gebrek aan inzicht over lawaai, ongeschikte gehoorbeschermers, geen opvolging, ... Situatieschets van een amper bekende problematiek.

Meer lezen

Gehoorbeschermers kiezen voor een doeltreffende bescherming

Om ervoor te zorgen dat uw werknemers hun gehoorbeschermers dragen, moeten de gehoorbeschermers 4 voordelen bieden: comfort, communicatie, gebruiksgemak en hygiëne. Zijn wegwerp-oordoppen comfortabel? Laten oorkappen toe om met anderen te communiceren? Doe de vergelijking ...

Meer lezen

Wegwerp-oordoppen: weet u zeker dat dit een goede keuze is?

Wanneer u voor wegwerp-oordoppen kiest, denkt u te kiezen voor een doeltreffende en voordelige gehoorbescherming. Maar hebt u reeds de verhouding tussen het geïnvesteerde bedrag en de werkelijke doeltreffendheid onderzocht?

Meer lezen

Wat we van de studies over persoonlijke gehoorbeschermers kunnen leren

Uw medewerkers voorzien van persoonlijke gehoorbeschermers is niet genoeg. We moeten ervoor zorgen dat ze deze 100% van de tijd in lawaaiige omgevingen dragen en dat deze beschermers echt effectief zijn om gehoorverlies te voorkomen. Daarom biedt Laboratoire Cotral een complete oplossing voor geluidsonderdrukking met:

  • Oordoppen op maat die effectief, comfortabel en afgestemd zijn. De individueel geselecteerde akoestische filters vergemakkelijken de communicatie. Uw medewerkers worden beschermd, maar zijn niet geïsoleerd van hun werkomgeving. Zij zien de waarschuwingssignalen en instructies. Ze dragen hun gehoorbeschermers dus te allen tijde zonder ze te verwijderen. Ze worden beschermd gedurende de volledige periode dat ze aan lawaai worden blootgesteld.
  • Voorlichtings- en trainingsmateriaal over de risico's van lawaai om gehoorverlies te voorkomen. Gebruikers moeten zich bewust zijn van de risico's die ze nemen als ze hun gehoorbeschermers niet dragen en ze worden blootgesteld aan hoge geluidsniveaus. Ze moeten een actieve rol in hun gehoorveiligheid spelen door middel van het juiste gedrag: de reflex om ze in te doen nog voordat een lawaaierige zone wordt betreden en 100% van de tijd die daarin wordt doorgebracht.
  • Een effectiviteitstest van de gehoorbeschermer. De CAPA-software controleert de demping van elk type geluidsonderdrukkende oordopjes. De resultaten tonen aan dat op maat gemaakte gehoorbeschermers de effectiefste demping bieden. Elk gevormd oordopje van Cotral kan worden gecontroleerd met de gratis test die is inbegrepen bij de Optimum- en Excellium-pakketten.