Het is essentieel om de juiste gehoorbeschermer te selecteren

Gehoorbescherming moet communicatie en perceptie van de werkomgeving toestaan. Het Cotral Lab helpt u bij het kiezen van gegoten oordoppen voor elke werknemer.

Onvoldoende gehoorbescherming vertegenwoordigt twee verschillende risico 's

Overbescherming : Wanneer het geluid te zwak is, is communicatie onmogelijk. Uw medewerkers zijn geïsoleerd van hun omgeving, waardoor veiligheidskwesties veroorzaakt worden zoals slechte waarneming van waarschuwingsalarmen.

Gehoorverlies : Een gehoorbeschermer die geluid niet volledig dempt beschermt het gehoor van de werknemer niet voldoende.

De schaal toont de aanvaardbare en ideale dempingszones

Controleer het gevaar van lawaai

Waarom een controle uitvoeren?

 • Registreer de gemiddelde sterkte van het geluid in elke workshop
 • Beoordeel de de gebruikte gehoorbeschermers
 • Wees bewust van de tevredenheid en gedrag van uw medewerkers met betrekking tot deze gehoorbeschermers: Worden ze gedragen?
 • Houdt rekening met de beperkingen van het bedrijf : Dragen van andere PBM, de specifieke kenmerken van de voeding & landbouw industrie, enz...
 • Betrekken uw medewerkers in het project, waardoor ze verantwoordelijk worden
 • Maak uw medewerkers effectief beschermd en gelukkig
Veiligheidstechnicus en werknemer die een controle verrichten

Het Cotral Lab biedt 1 gratis tool voor het analyseren van de situatie en identificatie voor verbetering van uw werknemers.

Download

De SAPAN-methode

Een goede gehoorbeschermer voor elke werknemer

Ontwikkeld door HearingProTech®, is de SAPAN®-methode een hulpmiddel bij het selecteren van een persoonlijke gehoorbeschermer.

Voor elke werknemer, beoordeelt u het volgende:

 • Het niveau van blootstelling aan lawaai
 • De vereisten voor het waarnemen van het lawaai-milieu
 • Mogelijk verlies van het gehoor
 • Het gelijktijdig dragen van andere persoonlijke -beschermingsmiddelen die afbreuk kunnen doen aan de doeltreffendheid van de gehoorbeschermer
 • ...

De toepassing definieert de meest geschikte gehoorbeschermer rekening houdend met de specifieke kenmerken en beperkingen van elke gebruiker overeenkomstig de richtlijnen, wetgeving, normen en aanbevelingen.

Controle van uw gehoorbescherming

Het Cotral Lab begeleidt u

In elke fase, het Cotral Lab begeleidt u: vanaf de controle van de uitvoering van gegoten oordoppen. Verdere controle met regelmatige bezoeken voor controle tijdens het dragen van gehoorbeschermers en tevredenheid van uw medewerkers.

Uw tevredenheid en die van uw medewerkers is onze belangrijkste prioriteit.

Met elke bestelling wordt een tevredenheidsonderzoek naar u verzonden. Uw antwoorden zullen ons toelaten tot het verbeteren van onze processen en het valideren de verstrekking van gehoorbeschermers voor elke persoon.

Grafische weergave van het toezicht op de invoering van aangepaste gehoorbeschermers