Het behouden van de auditieve gezondheid van professionals blootgesteld aan lawaai

Ten eerste, er is een probleem...

Voor het beperken van de lawaaigevaren op de gezondheid van werknemers in luidruchtige omgevingen is de uitvoering van gehoorbescherming vaak de ultieme oplossing.
Meer 95% van de werknemers die zijn blootgesteld aan lawaai hebben toegang tot wegwerp- of herbruikbare oordopjes.
Probleem: deze gehoorbeschermers zijn ofwel niet of onjuist gedragen (studie van Stephanie C. Griffin, Studie van Arbeidsgeneeskunde Instituut voor Gezondheid en Veiligheid). Er is geen oplossing die op maat gemaakt is het beschermen van het gehoor van professionals.

Conclusie: de gezondheid van de auditieve gezondheid van werknemers wordt elke dag beïnvloed. Ze lijden onder de gevolgen van lawaai: stress, vermoeidheid, slaapstoornissen, cardiovasculaire problemen... luistervermoeidheid tot doofheid. Alle lichaamsorganen zijn erdoor beëinvloed!

Man die zijn helm verwijdert om te communiceren in een lawaaiige omgeving

Een complete oplossing voor de bescherming van de gezondheid van uw werknemers

Een einde maken aan beroepsmatig gehoorverlies

In 1992 werd het laboratorium ontwikkeld om dit probleem van de volksgezondheid aan te pakken. Haar missie is het waarborgen van de auditieve gezondheid van professionals blootgesteld aan geluidsintensiteiten tussen 80 en 120 decibel.

Bedrijven die zorgen voor hun werknemers genieten niet alleen van innovatieve technologieën, maar ook van de dienst met toegevoegde waarde voor een succesvolle preventiecampagne. Meer dan 25 jaar aan expertise wordt gebruikt voor professionals blootgesteld aan lawaai door hen een eenvoudige, effectieve en goedkope Anti-Lawaai- oplossing aan te bieden voor het elimineren van gehoorverlies en doofheid.

Cotral Lab beschermt en leidt uw medewerkers op naast het regelen van de doeltreffendheid van gehoorbescherming zodat niemand doof moet worden vanwege de werktaak.

Vandaag gebruiken meer dan 2 miljoen mensen Cotral aangepaste-gegoten oordoppen op 4 continenten. Er blijft echter nog veel te doen omdat meer dan 100 miljoen werknemers wereldwijd nog altijd worden blootgesteld aan belangrijke geluidsniveaus. En u, hoe draagt u gehoorbescherming 100% van de tijd doorgebracht in het lawaai?

Voor meer informatie

230 + deskundigen, en één missie: het beschermen van het gehoor van uw werknemers

In 2018 is de enige opdracht van de 230 medewerkers van Cotral-groep het effectief beschermen van uw werknemers die zijn blootgesteld aan lawaai.

Met een groei van 15% per jaar versterken meer dan 30 nieuwe deskundigen het team jaarlijks:

  • Biedt beschermers die het meest gedragen worden in de wereld
  • Maak professionals blij door het dr van hun aangepaste-gegoten oordoppen
  • innoveer en ondersteun wereldwijd de bedrijven met lawaaierige omgeving

« Want het is belangrijk om uw gehoor beschermen! »

Meer dan 2 miljoen

medewerkers voorzien van Cotral gehoorbeschermers

Meer dan 31.000

bedrijven tevreden

verspreid over 4 continenten

230 deskundigen gewijd aan gehoorbescherming

Meer dan 31.000 bedrijven hebben gekozen voor COTRAL gehoorbescherming. En u?

Sinds 1992, veranderden deze bedrijven van standaard gehoorbeschermers (helmen, banden, wegwerp en herbruikbare oordoppen) door 3M™ (Aearo™, Peltor™), Honeywell™ (Bilsom™, Howard Leight™) enz. ... naar Cotral aangepaste gehoorbescherming.

Het is pas na het realiseren dat wegwerp oordoppen niet worden gedragen (of onjuist gedragen), en na het testen van de effectiviteit van Cotral gegoten oordoppen in werkelijke omstandigheden, dat ze kozen voor aangepaste gehoorbeschermers en ze bleven dit jaar na jaar doen.

Na een evaluatie in 2018 bleek dat meer dan 2 miljoen professionals in Europa en meer recentelijk in Australië en de VS zijn graag hun Cotral gehoorbeschermers dragen elke dag. Of u nu :

  • één van de grootste internationale groepen met grote aantallen fabrieken over de hele wereld bent
  • of u bent een lokale KMO met slechts 10 werknemers blootgesteld aan lawaai

Kies Cotral aangepaste gehoorbescherming voor uw medewerkers, effectieve en comfortabele gevormde oordoppen die 100% gedragen worden in lawaai, en die een aanzienlijk kapitaal voor u vertegenwoordigen.

Saint-Gobain
Michelin
Vinci
Nestlé
Air France
Faurecia

Laurent Capellari - Voorzitter & CEO

"Verlies van gehoor is altijd al een grote bezorgdheid geweest: vanaf de leeftijd van 2, ik heb altijd al geleden aan herhaalde oorontstekingen. Totdat ik 15 was, verstreek er geen jaar zonder regelmatige bezoeken aan de Eerste Hulp met myringotomie, buisjes (tympanostomiebuisjes) Ik had vaak oorpijn en oorproblemen... samen met de permanente angst voor het verlies van het gehoor maakte me bijna doof ...

In Europa lijden 7% van de werknemers aan gehoorproblemen in verband met het beroep. In Duitsland worden meer dan 4 miljoen werknemers blootgesteld aan meer dan 80 decibel. Ze hebben vaak ongemakkelijk gehoorbeschermers, die isoleren en niet efficiënt gebruikt worden: ze zijn onmogelijk te dragen standaard gehoorbeschermers zelfs 2 uur per dag! Elke gehoorbeschermer gekocht is dus ondoeltreffend: en toch zijn de meeste mensen er zich niet van bewust... Uiteindelijk zal iedereen, vroeg of laat. te maken krijgen met gehoorverlies...

Vanaf de leeftijd van 23, in 1992, besloot ik om “De levens te veranderen van professionals die werken in lawaai, zodat geen enkele werknemer doof wordt vanwege zijn werk".
Elke dag zijn mijn belangrijkste motivatie en tevredenheid het helpen van iedere professional met de beste beschikbare en uitvoerbare gehoorbescherming.
... omdat het essentieel is ter bescherming van uw gehoor."

Laurent Capellari